Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Όταν ένας δήμος απαντά σε ενοχλητικούς πολίτες



Μερικές σημειώσεις
Καταρχήν ακόμη και η μορφή του κειμένου δείχνει πόσο λίγο υπολογίζουν τους πολίτες. Θα έλεγε κανείς ότι τους θεωρούν μέχρι και εχθρούς. Το κείμενο για παράδειγμα ονομάζεται «ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ». Ναι τους αθεόφοβους εισηγητικό σημείωμα. Σα να μας έλεγαν «κοιτάξτε να δείτε παιδιά και που ασχολούμαστε μαζί σας πολύ σας είναι. Άντε στο καλό και μη μας ξαναενοχλήσετε». Στην τελευταία παράγραφο μας λένε για δύο αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και αναφέρουν μία δύο φορές. Και φυσικά διόρθωσαν την διεύθυνση του παραλήπτη με στυλό και μπλάνκο. Τέτοιο φτύσιμο.

Στην πρώτη παράγραφο αναφέρουν πως θα εξοικονομήσουν 50 χιλ € για την πλατεία όπου θα αλλάξουν την θέση του ηρώου (που το αποκαλεί μνημείο),  θα φυτέψουν τις δύο λιμνούλες, θα ξαναλειτουγήσουν το σιντριβάνι και θα διορθώσουν τα σπασμένα πλακάκια και σανίδια. Ας τα δούμε ένα ένα.
Για να λειτουργήσει το σιντριβάνι απαιτείται να κατασκευαστεί ισχυρό φίλτρο απομακρύνσεως της άλγης σε συνδυασμό με ακτινοβολία UV. Σε ιδιωτικά σιντριβάνια η λύση δίδεται με εκτροφή ασιατικών κυπρίνων αλλά ποιος θα μπορούσε να εμπιστευθεί για κάτι τέτοιο τον δήμο;

Η μεταφορά του μνημείου σημαίνει αυτόματα την ανακατασκευή του. Ο τοίχος που θα γκρεμιστεί πρέπει να ανακατασκευαστεί (το μισό ηρώο είναι ένας τοίχος από σχιστόλιθους), τα δε τζάμια δεν γλυτώνουν το σπάσιμο σε κάποιο ποσοστό (το άλλο μισό είναι υαλοπίνακες).  Τέλος υπάρχει και το θέμα του καλλιτέχνη. Αυτός, αν δει να κατακρεουργείται η πνευματική του ιδιοκτησία θα εγείρει οικονομικές αξιώσεις, για να μη βάλουμε ότι ο δήμος του χρεωστά ακόμη χρήματα. 

Αποκατάσταση φθορών στα μαρμάρινα και ξύλινα δάπεδα. Τα δάπεδα δεν είναι μόνον μαρμάρινα και ξύλινα είναι και οι σχιστόλιθοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν χωρίς την αίσθηση της ευθυγραμμίας και απ’ ότι είναι γνωστό αυτό δεν ήταν επιλογή των μελετητών. Με την ευκαιρία και δεδομένου ότι οι ζημιές στις σχιστολιθικές πλάκες είναι εκτεταμένες αλλά δεν φαίνονται, μήπως να ξανακατασκευαζόντουσαν σωστά;
Αυτά με τις παρεμβάσεις στην πλατεία Ωρολογίου. Για την πλατεία πλατάνων μας λέει ότι υπάρχουν δύο (δηλαδή μία) απόφαση και ότι είναι μεγάλος μπελάς να κινηθούν διαδικασίες για την αλλαγή της αποφάσεως αυτής λόγω πολύπλοκων διαδικασιών συγκλίσεως πολλών επιτροπών (Κυκλοφοριακού σχεδιασμού, δημοτικής κοινότητας και ποιότητας ζωής). Και εδώ η απάντηση είναι απλή.  


Αν τίθεται το θέμα των διαδικασιών που πρέπει να γίνουν, γιατί να μη γίνουν; Αν είχε αρχίσει να συγκαλεί τις επιτροπές Κυκλοφοριακού σχεδιασμού, Δημοτικής κοινότητας και ποιότητας ζωής τώρα πια θα τις είχε συγκαλέσει. Άρα δεν θέλει να συγκαλέσει επιτροπές και δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!