Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Parking κάτω από την Στρατού: Έκανα αίτηση



Έκανα αίτηση για ενημέρωση από τον Δήμο Βεροίας. Σιγά το πράγμα θα μου πείτε . Μια τη βδομάδα κάνεις. Η αίτηση σήμερα ήταν για την διαφημιζόμενη έγκριση που πήρε ο Δήμος της Βέροιας για το parking κάτω από την οδό Στρατού.  Ζήτησα αντίγραφο της έγκρισης ή έστω την ΑΔΑ του αντίστοιχου εγγράφου και φυσικά την εγκεκριμένη οριζοντιογραφία (κάτοψη) του χώρου.
Οι λόγοι είναι πρόδηλοι. Ποιος το ενέκρινε, τι ενέκρινε ποιες είναι οι υστεροβουλίες της Δημοτικής Αρχής και πάει λέγοντας. Για την ακρίβεια οι πολίτες δεν είδαμε τίποτε παραπάνω από μια αξονομετρική παράσταση αρκετή για να καταλάβουμε ότι διατίθεται κάτι μεταξύ του 1/10 με 1/5 του οικοπέδου για στάθμευση. Το υπόλοιπο είναι ότι θα όφειλε εξ ορισμού: Χώροι άθλησης. Φυσικά δεν ξέρουμε αν η κατασκευή σταθευτηρίου προϋποθέτει την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα δούμε. Ο Νόμος 2690/99 δίνει σαφείς ημερομηνίες για απάντηση και ο Δήμος πάντα τις τηρεί.

10 σχόλια:

  1. Θα μπορουν να παρκαρουν αυτοι που πηγαινουν να αθληθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έρημα που θα είναι μάλλον για φυλασσόμενο γαμιστρώνα το βλέπω. Αλλά θα μου πεις και αυτό άθλημα είναι.

      Διαγραφή
  2. Σου τα έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση...
    Θα βγάλουν άδεια για ντεμέκ γήπεδα και θα γίνει όλη η αλάνα χώρος στάθμευσης...
    Εγώ θα έλεγα, να μην τους κυνηγήσεις άλλο...
    Όσο πιο νωρίς γίνει το πάρκινγκ, τόσο πιο νωρίς θα δουν οι βεριώτες το δούλεμα που τρώγανε...
    Ασε, που δεν θα πηγαίνει κανένας, ειδικά όταν γίνει επί πληρωμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν κατάλαβες από τα σχέδια πως αν εφαρμοσθούν (που αν δεν εφαρμοσθούν μαύρο φίδι που τους έφαγε) θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το πολύ 80 αυτοκίνητα. Κι εδώ που τα λέμε 80 απελπισμένοι που θέλουν να ξεφορτωθούν τα σίδερά τους μάλλον θα βρεθούν.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να κάνουν και το άλλο...
      Να γίνει κανονικά ο χώρος για τα 80 αυτοκίνητα και μετά, μόλις έχει στρωθεί το μπετό καθαριότητας, να κοπεί η χρηματοδότηση για τις εγκαταστάσεις, οπότε όλος ο χώρος να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης...
      Άσχετο, οι κυλιόμενεες σκάλες θα γίνουν; ;-)

      Διαγραφή
  3. η συγκεκριμένη πολιτική αρχή τον έχει κάνει το νόμο κόσκινο. Καλά κάνει αφου και η αντιπολίτρευση κα οι θεσμοί περί άλλων τυρβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε αδικείς τον εαυτό σου. Οι Νόμοι προβλέπουν και την παρουσία των πολιτών. Μια παρουσία ιδιαίτερα σημαντική αν αυτοί ( οι πολίτες εννοώ) αποφασίσουν να δράσουν μεθοδικά και συντονισμένα.

      Διαγραφή
  4. Πρόσφατα μια τοπική εφημερίδα είχε ένα πολύ ωραίο άρθρο ενός αρχιτέκτονα- μηχανικού :

    http://www.imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/4327-sto-plaisio-ton-anaplaseon-tou-arxitektona-mixanikou-i-eleftheraki.html

    Το συμπέρασμα ήταν παρόμοιο κ χαρακτηριστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους κατοικους της περιοχης δεν εχει σημασια ο αριθμος των θεσεων γιατι μαλλον ελαχιστοι θα τον χρησιμοποιησουν. Μονο για την εξοδο του Σαββατοβραδου θα χρησιμοποιηθει απο οσους ερθουν απο λιγο μακρυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρεπιπτοντως με τι λεφτα θα κανει το παρκινγκ ο Δημος?
    Παλι δανειο θα παρει?

    (κακιες... χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!