Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γέφυρα Κούσιου. Λείπουν σίδερα απ' τις κολώνες;



πατήστε για να μεγαλώσει

Πριν 15 20 μέρες έπεσε στα χέρια μου η έκθεση του εμπειρογνώμονα που προσέλαβε ο δήμος για την αξιολόγηση της γέφυρας Κούσιου. Η αξιολόγηση δεν ήταν παρά μια τοπογραφική αποτύπωση και απόδοση του στερεού των δύο πυλώνων για τους οποίους δεν μάθαμε και τίποτε το καινούργιο. Ξέραμε έτσι κι αλλιώς ότι έχουν (τοπικά πάντα) αποκλίσεις από την κατακορυφότητα της τάξεως των 50 mm.


Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση στην έκθεση. Το ένα ήταν η διαπίστωση των μηχανικών του εμπειρογνώμονα ότι η ποιότητα του χάλυβα των στοιχείων των ικριωμάτων δεν ήταν η προβλεπόμενη, χωρίς να μας πληροφορήσουν πως το έμαθαν (εργαστηριακός έλεγχος; πληροφόρηση;). Το δεύτερο ήταν πως διαπίστωσαν ότι το πλήθος των κατακόρυφων ράβδων στις λεπίδες (τα τελευταία τμήματα των πυλώνων) ήταν μικρότερο από το προδιαγεγραμμένο στη μελέτη. Αυτό είναι εύκολο αν έχεις κυάλια ή μια καλή φωτογραφική μηχανή. 

Είχα ακούσει κι άλλη φορά γι’ αυτό. Περίεργες φήμες που ανέφεραν κάποιο ποσό για επισκευή των στύλων γύρω στα 300 χιλ € αλλά ποιος δίνει σημασία σε φήμες. Έτσι αποφάσισα να απευθυνθώ στον δήμο Βεροίας και να ρωτήσω ότι δικαιούμαι να ρωτήσω σαν πολίτης. Ιδού το σώμα της αιτήσεως.

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ζητώ να μάθω αν για διαπιστωμένες παραλήψεις στο έργο κατασκευή Γέφυρας αφών Κούσιου έγινε καταλογισμός ευθυνών

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Δήμος Βεροίας πριν μερικούς μήνες ανέθεσε σε εμπειρογνώμονα την «αποτύπωση των τμημάτων του έργου «Γέφυρα Κούσιου κλπ». Ο εμπειρογνώμονας κατέθεσε την μελέτη στην τεχνική περιγραφή της οποίας στη σελίδα 12/14 αναφέρει επί λέξει:

5,Σε ότι αφορά στους παράλληλους οπλισμούς σύνδεσης που προβλεπόταν να τοποθετηθούν εκατέρωθεν των λεπίδων στα μεσόβαθρα Μ1 & Μ2, εντοπίσθηκε διαφοροποίηση του πλήθους τους.. .

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Ζητώ να μάθω αν καταλογίστηκαν ευθύνες στους επιβλέποντες του έργου για την συγκεκριμένη αμέλεια. Αν πάλι ο Δήμος θεωρεί πως τέτοια αμέλεια δεν υπήρξε να μου εξηγήσει το γιατί.

ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Προκύπτει από το άρθρο 5 του 2690/99 νόμου όπως αυτός συμπληρώθηκε μεταγενέστερα.
Είναι βέβαιο ότι θα μου απαντήσουν. Και φυσικά μετά θα βάλουν τον δικηγόρο τους στην επόμενη μήνυση που θα μου κάνουν, να με ρωτήσει πόσες αιτήσεις έχω κάνει στο Δήμο Βεροίας.
Τι να πεις; Παιδιά …

2 σχόλια:

  1. Το έξυπνο το πρόσεξες; Μιλάνε για ''διαφοροποιηση'' και όχι περισσότερα ή λιγότερα σίδερα και καλυτερη ή χειρότερη ποιότητα σκυροδέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι δικαιολογίες θα περιστραφούν γύρω από το "βάλαμε λιγότερες ράβδους αλλά είχαν μεγαλύτερη διάμετρο" κι άντε εσύ να σκαρφαλώσεις στα 32 μέτρα για να διαπιστώσεις την αλήθεια.
      Εδώ είμαστε όμως.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!