Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το κολυμβητήριο. Κι αυτό θα το αποπερατώσουν



Αποτελεί το δεύτερο χαριτωμένο θέμα με το οποίο απασχολούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Φυσικά θα το συνεχίσουν και θα το τελειώσουν και αυτό. Ποια λεφτά και ποιο κόστος λειτουργίας.  Το συμφέρον του λουόμενου λαού πάνω απ’ όλα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας τα δούμε ένα ένα

Το κολυμβητήριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ελλάδα 2004. Τότε η υπερδανεισμένη μας χώρα προσπαθούσε να εξευμενίσει τους κατοίκους της περιφέρειας (επαρχίας) διότι τα έξοδα στην Αττική είχαν ξεπεράσει κάθε φαντασία. Η προσφορότερη παροχή ήταν κολυμβητήρια.  Είχαν προγραμματισθεί τρία στο Νομό. Βέροια Νάουσα Αλεξάνδρεια..Από αυτά κατασκευάστηκαν  τα δύο. Το Βεροιώτικο ατύχησε.  Οι λόγοι αναφέρονται εδώ.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως έγιναν πρόσθετα όχι ένα αλλά δύο μεγάλα ιδιωτικά κολυμβητήρια. Ένα στην Δοβρά και ένα στο ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Μπαρμπαρούση. Ίσως όχι τόσο μεγάλα όσο το προγραμματιζόμενο αλλά πάντως ικανά να εξυπηρετήσουν αθλούμενους και θεατές. Ταυτόχρονα όμως τα νέα από την Νάουσα άρχισαν να έρχονται περίεργα. Οι Ναουσαίοι ,μάλλον κλείνουν το δικό τους. Ο λόγος φυσικά είναι η ανεπάρκεια πόρων για την λειτουργία του. Υπενθυμίζεται ότι ένα κολυμβητήριο απαιτεί θέρμανση και χλωρίωση ή ακόμη χειρότερα από πλευράς κόστους οζόνωση. Χρειάζεται ένα εργοστάσιο από μηχανήματα για να λειτουργήσει. Κι αυτά με την σειρά του άφθονες δεσμίδες από εκατοντάευρα. 

Μετά από αυτά η ερώτηση απαντάται από την εκφώνησή της. Η λύση του προβλήματος ακούει στο όνομα μπάζωμα. Έτσι για να μη διατηρούμε και ψευδαισθήσεις δηλαδή. 

Τώρα πως γίνεται τα υποψηφιότουλα να υπόσχονται συνέχιση και αποπεράτωση αυτή είναι μια καλή ερώτηση που πρέπει να τους την θέσουν οι πολίτες. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!