Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η έκβαση και νέες σκέψεις



Χθες έγινε η δίκη στην οποία δικάστηκαν και αθωώθηκαν δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της Βέροιας μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής για παράβαση καθήκοντος σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες κλπ). Τα πράγματα ξεκίνησαν μ’ αυτό και συνεχίσθηκαν μ’ αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, και αυτό.  

Τίποτε δεν με παρεξένεψε. Ούτε καν ότι δεν υπάρχει κανείς πλέον να δικαιολογηθεί αν, παρ’ ελπίδα, έχουμε κάποιο συμβάν με τραυματίες σε κάποιο από τα καταστήματα με παράνομες επεκτάσεις στο ισόγειο.  Δεν με παραξένεψε ούτε και η φιλέκδικη διάθεση που είδα στο βλέμμα μερικών Δημοτικών Συμβούλων (εκείνου του γιατρού για παράδειγμα ή του άλλου του αντιδημάρχου που έδινε «φιλικές συμβουλές» για τον Νόμο που μπορεί να μου γυρίσει ανάποδα ή τέλος της πολλαπλά κερδισμένης από την όλη διαδικασία Δημάρχου που έχασε την ψυχραιμία της). Μαθημένος είμαι.
Το χθεσινό θέλω να το βλέπω σαν την τελευταία επιείκεια απέναντι σε κάποιους ανθρώπους που έχουν τον επόμενο μήνα άλλες δύο παρόμοιες δίκες μπροστά τους.
Αναλογιζόμενος τι μπορεί να σημαίνει η έκβαση της δίκης για τους «αθώους», σκέφτομαι πως ούτε επιφυλακτικότεροι θα γίνουν ούτε προσεκτικότεροι στον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους. Τουναντίον μάλιστα. Θα το γλεντήσουν μέχρις ασυδοσίας…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!