Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αστικές Αναπλάσεις: Η προσφυγή που κερδίθηκε.




Μας είχαν πετάξει έξω. Πενήντα ανθρώπους, πολίτες της Βέροιας που πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με μια πρόταση επεξεργασμένη σε σημείο που να μπορούσε να μπει από την επόμενη βδομάδα σε εφαρμογή.  Μια πρόταση που είχε να κάνει με την ζωή των κατοίκων του αναπλασσόμενου κέντρου και αλλά και την οικονομική ζωή του πυρήνα της πόλης.
Μας πέταξαν έξω σαν να ήμασταν μεθυσμένοι σε σκυλάδικο, ή ταραξίες σε οίκο ανοχής στα παλιά λαδάδικα.

Τότε ο βασικός ομιλητής αρκέστηκε να πάρει για μερικά δευτερόλεπτα τον λόγο λέγοντας πως ο πρόεδρος κατόπιν εντολής της Δημάρχου στερούσε τους πολίτες από έννομό τους δικαίωμα και πως   σ’ αυτούς δεν έμενε παρά  να το διεκδικήσουν νόμιμα. Έγινε και μια αναφορά για τον δρόμο προς τον εισαγγελέα. Τελικά δεν χρειάστηκε. Μια προσφυγή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης άρκεσε για να δείξει την αυθαιρεσία του Δίδυμου Δημάρχου-Πρόεδρου ΔΣ και φυσικά να προκαλέσει εντολή προς τον δεύτερο να πράξει το καθήκον του. Το αυταπόδεικτο δηλαδή. Να καλέσει του 50 ανθρώπους να αναπτύξουν την πρότασή τους. 

 Βέβαια τώρα  ξεπροβάλει το ερώτημα. Γιατί τόση φασαρία για κάτι τόσο απλό; Γιατί τέτοια απαξίωση όταν αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχει φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη πρώην δήμαρχο να λέει και να ξαναλέει τον  πόνο του. Έναν δήμαρχο που δικάστηκε και καταδικάστηκε  για διαχειριστικές ανωμαλίες επί της θητείας του. Οι κυνικοί λέγουν πως γι’ αυτό ακριβώς οι άρχοντες δεν ήθελαν να αφήσουν τους πολίτες να εκφραστούν. Οι τελευταίοι ποτέ δεν διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και,  ακόμη χειρότερα γι’ αυτούς, ποτέ δεν κατηγορήθηκαν για βρώμικα χέρια. Τέτοιοι τύποι τελικά είναι άχρηστοι, ίσως και επικίνδυνοι, στη χώρα της διαφθοράς,  της ραθυμίας και της αμάθειας.

2 σχόλια:

  1. Να σου πω...
    Οι αποφάσεις της περιφέρειας είναι δεσμευτικές για τους δημάρχους;
    Μήπως απλά είναι γνωμοδότηση;
    Γιατί στα πολεοδομικά, έχω πάει με γνωμοδότηση περιφέρειας και με γράψανε στα παλαιότερα... Πριν πολλά χρόνια βέβαια και με άλλους προϊστάμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασέ το. Ακυρώνει την απόφαση του προέδρου. Βέβαια αν του περάσει να μην πειθαρχήσει τότε τον περιμένουν άλλες εκπλήξεις. Τις υποψιάζεται.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!