Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Γέφυρα Κούσιου: Από το πουθενά



Χθες κατέθεσα για την γέφυρα Κούσιου στον ανακριτή. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για την δική μου αναφορά καθώς και τις πρόσθετες πληροφορίες που έστειλα στην δικαιοσύνη. Κι όμως, επρόκειτο για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Μου είχε προκαλέσει εντύπωση η ομάδα των ανθρώπων που εκλήθησαν σαν μάρτυρες. Άνθρωποι δηλαδή που είχαν μικρή σχέση με το αντικείμενο. Ο Σκουμπόπουλος (πρώην δήμαρχος Βέροιας), ο κ. Καρολίδης (δάσκαλος και δημοσιογράφος), η κ. Βέτα Αρχοντάκη (πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών), δύο υπάλληλοι της δημαρχίας και ο μόνος ίσως σχετικός (εξ αιτίας των παρεμβάσεών του) δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δάσκαλος. Έμαθα πολύ αργά από τον κ. Σκουμπόπουλο που περίμενε κι αυτός στον προθάλαμο να καταθέσει ότι όλα τα παραπάνω ξεκίνησαν από μια ανώνυμη επιστολή που δέχθηκε δικαστικός παράγοντας. 

Σχεδόν δεν το πίστεψα όταν έπεσε στα χέρια μου η επιστολή η οποία έλεγε τα εξής:

  Σας επισυνάπτω αντίγραφο (εκτύπωση) από τοπικό Σαιτ  με την επωνυμία «ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ» στο οποίο δημοσιεύονται δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Βεροίας, πρώην Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν προέδρου της ΔΕΥΑ Βεροίας κυρίου  Δημητρίου Δάσκαλου.
  Στο κείμενο των δηλώσεών του όπως πολύ εύλογα μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε αναγνώστης ότι αναδεικνύεται το θέμα της ευθύνης και της παράβασης του καθήκοντος από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Βεροίας σχετικά με την διαχείριση της δωρεάς των Αφών Κούσιου και την αποπεράτωση του σχετικού έργου της Γέφυρας του Κτηνιατρείου. Δωρεά ύψους 2.500.000 ευρώ.
  Οι δηλώσεις έγιναν από τον κύριο Δημήτριο Δάσκαλο  και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5-11-2012 στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα.
  Επειδή το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζεται έως σήμερα με σκανδαλώδη τρόπο από την Διοίκηση με αποτέλεσμα να μην παρέχει την ανταποδοτικότητα προς τους δημότες που προσδοκούσαν οι Δωρητές.
  Επειδή ο Δήμος υφίσταται οικονομική ζημία από την συγκεκριμένη διαχείριση του έργου.
  Επειδή τα χρήματα της δωρεάς δεν είναι κατατεθειμένα στην Ταμιακή υπηρεσία του Δήμου.
  Ζητώ από εσάς να πράξετε τα νόμιμα προς συζήτηση τυχόν ευθυνών και την απόδοσή τους (βέβαιες κατά δήλωση κ. Δάσκαλου).
  Ζητώ συγνώμη για την Ανωνυμία μου.
Πιστεύοντας στην διαρκή ευαισθησία σας για τα Δημόσια πράγματα θα πράξετε αυτεπαγγέλτως.

Μάρτυρες προτείνω
1.   Τον  πρώην Δήμαρχο Βεροίας κ. Σκουμπόπουλο Χρήστο.
2.   Τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Καρολίδη.
3.   Τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Νικόλαο Χατζηευστρατίου.
4.   Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Δάσκαλο.
5.   Τον Ταμία του Δήμου.
6.   Τον προϊστάμενο  των οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.
7.   Την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου.  

Με σεβασμό
Πολίτης της Βέροιας

Το γράμμα στάλθηκε τέλη Νοεμβρίου του 12 στην Εισαγγελία.

Κρίνοντας από το κείμενο μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι γράφτηκε μάλλον από δικηγόρο. Οι στοχεύσεις του  θολές αλλά ας δούμε. Βάζει στο κάδρο τον κ. Σκουμπόπουλο. Προβάλει την παρουσία του κ. Καρολίδη, αν και ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα για το έργο. Εκθέτει τον κ. Δάσκαλο και πιέζει αφόρητα την κ. Βέτα Αρχοντάκη η οποία πιστεύει ότι θα «δώσει» την κ. Δήμαρχο, την οποία προσεκτικά πράττοντας δεν κατονομάζει .Αφήνει απ’ έξω τον νυν αντιδήμαρχο Τεχνικών και ανθρώπους της διαχειριστικής επιτροπής του έργου.  Με απλά λόγια εκτός από δικηγόρος ξέρει καλά και από μικροπολιτική. Υποθέσεις βέβαια, αλλά έχουν κάποια λογική βάση.

Το πράγμα γίνεται όσο πάει και πιο ενδιαφέρον.

2 σχόλια:

  1. http://www.pliroforiodotis.gr/index.php/2010-11-18-19-27-39/2010-11-18-19-33-24/22308--l-r-

    που είναι τα λεφτα;
    που είναι οι τόκοι;
    ποιοι και τι πληρώνεται αφού δεν κάνει κουμάντο ο Δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέροντα. Αρκετα, ιδίως αυτά που συνέβησαν πριν το 11 δεν τα ήξερα. Φαντάζομαι ότι θα φθάσουν στα μάτια και τα αυτίά των δικαστικών οργάνων.

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!