Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αστικές Aναπλάσεις: Το νέο εξώδικο και οι απαντήσεις του Δασαρχείου.



Εξηγείς σε μια Δημόσια Υπηρεσία το αίτημά σου. Το τεκμηριώνεις με αποσπάσματα Νομοθεσίας και Νομικών Γνωματεύσεων. Στέλνεις φωτογραφικό υλικό, σχέδια, ακόμα ακόμα και αποφάσεις της ίδιας της υπηρεσίας. Και σου απαντούν πως, κατά τη γνώμη τους, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Χωρίς  αναφορά σε Νόμους, σχέδια ή τεκμηρίωση. Αν είσαι χαζός ή ευέξαπτος τους ρίχνεις μερικά μπινελίκια και χάνεις το δίκιο σου, αλλιώς τα γράφεις σε μια κόλα χαρτί, ζητάς από τον δικηγόρο σου να τα ρίξει μια ματιά μη βρεθείς κατηγορούμενος , βρίσκεις λεφτά για το παράβολο και πας ντογρού για την πλατεία Ωρολογίου.  Ακόμη κι αν δεν βρεις εκεί το δίκιο σου, τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει. Θα έχεις κάνει το καθήκον σου.

Ποιο είναι το θέμα τώρα. Μα μια απάντηση του Δασαρχείου σε μια σειρά από επιστολές και αιτήματα που πήραν από μένα και αρκετούς συμπολίτες μου. Οι επιστολές και οι αιτήσεις φαίνονται εδώ και εδώ . Έγινε και ένα εξώδικο που δεν έδωσα στη δημοσιότητα.  Το εξώδικο και η απάντηση συνάπτονται. Εκτός όλων των άλλων στην απάντηση υπάρχει και κάτι ενδιαφέρον: Ότι ο «νέος μελετητής» κατέθεσε μελέτη προς έλεγχο και έγκριση. Βέβαια είναι να αναρωτιέσαι, είχε δίκαιο ο σύμβουλος Δημήτρης Δάσκαλος όταν έλεγε στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο έργο επειδή χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ή όχι; Την απάντηση θα την δώσει η διαχειριστική αρχή.

Θα κάνω υπομονή έως Δευτέρα, Τρίτη. Ούτε λεφτά μπορώ να βρω γρήγορα, ούτε υπάρχει χώρος για απερισκεψίες. Στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί, μετά από προσεκτική μελέτη, να αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι είχαν δίκαιο. 








4 σχόλια:

  1. Οι τύποι κατάλαβαν ότι ο υπαίθριος χώρος σταθμευσης είναι το πάρκο της Εληάς όπου τώρα παρκάρουν οι τεχνιτες του έργου, ενώ εσύ τους λές για το χώρο ΚΑΤΩ από την Εληά.
    Επίσης, δεν γνψρίζουν τι είναι αρμοδιότητά τους και τι όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, λέει για τον χώρο πράσινου της Εληάς, δεν λέει για Λ. ΣΤρατου.

      Διαγραφή
    2. Γιά κάτσε, φυσικά και για τον χώρο κάτω από την Εληά λέει. Αυτή είναι η περιοχή ευθύνης του. Όσο για το parking κάτω από την Στρατού δεν είδες ότι έκαναν πίσω; Η πολεοδομία δεν μπορεί να σηκώση στις πλάτες της άλλο ποινικό. Αρκετά έχουν φορτωθεί. Και ποιός είναι ο λόγος άλλωστε;

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!