Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Γέφυρα Κούσιου και οι καθυστερήσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα.

Το γεγονός ότι ένα έργο είναι παρατημένο γύρω στους επτά μήνες δεν είναι μόνο μια ντροπή για την πόλη. Η έκθεση των οπλισμών των μεσοβάθρων στον ατμοσφαιρικό αέρα έχει αρχίσει ήδη, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και την εμπειρία, να επηρεάζει την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Όταν το αποκτήσουμε κάποτε…

Οι μηχανικοί σ’ όλον τον κόσμο χρόνια τώρα παρατηρούν ότι οξειδωμένοι οπλισμοί μειώνουν τον χρόνο ζωής του οπλισμένου σκυροδέματος. Έτσι, και επειδή η επιστήμη τους περιέχει μεγάλες δόσεις εμπειρισμού, συστηματοποίησαν  της παρατηρήσεις τους, τις επιβεβαίωσαν με μία σειρά πειραμάτων και κατέληξαν σε  Οδηγίες που τις ενέταξαν στον λεγόμενο Κανονισμό Τεχνολογίας Χαλύβων που ισχύει από το 2008 στη χώρα μας.

Με τη σειρά μου αφού είδα τι συμβαίνει στο εργοτάξιο της γέφυρας Κούσιου και διάβασα προσεκτικά το συγκεκριμένο κανονιστικό κείμενο έκανα μια αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όπου μεταξύ των άλλων ανέφερα.

Περνώντας από το εργοτάξιο της γέφυρας Κούσιου παρατηρώ ότι οι οπλισμοί των δύο μεσοβάθρων είναι εκτεθειμένοι περισσότερο από 6 μήνες στις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Ακόμη και οι οπλισμοί του τμήματος που σκυροδετήθηκε τον Μάιο του 2012 είχαν παραμείνει εκτεθειμένοι πάνω από εξ μήνες.
Επειδή στον ΚΤΧ που ισχύει από τον 2008 (ΦΕΚ 1416/Β/17-07-2008 και ΦΕΚ 2113/Β/13-10-2008) αναφέρεται  ρητά ότι «5.3… Η  χρήση  χαλύβων  που  είναι  εκτεθειμένοι  στο  ύπαιθρο χωρίς προστασία για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες επιτρέπεται  µόνο μετά από τη διεξαγωγή ελέγχων  (στην κατάσταση που βρίσκονται) για τη διαπίστωση της καταλληλότητας και της συµµόρφωσης προς τις απαιτήσεις που προβλέπονται στο Κεφ. 3. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί σημαντική αλλοίωση λόγω διάβρωσης θα γίνεται έλεγχος σύμφωνα µε τις Παραγρ. 4.5.9, 10.2 και 10.3.,
Νομιμοποιούμαι ως κάτοικος της πόλης και μελλοντικός χρήστης του έργου να θέσω το ερώτημα
Έγιναν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι που προβλέπονται από τον Κανονισμό Τεχνολογίας Χαλύβων στους εκτεθειμένους οπλισμούς;
Αν ναι ζητώ, έχοντας έννομο συμφέρον, τα αντίγραφα των πιστοποιητικών των αντίστοιχων ελέγχων.
Δεν ξέρω πότε και αν θα με απαντήσουν. Η απάντησή τους όμως θα έχει ενδιαφέρον για όλους μας.
ΝΒΧ

4 σχόλια:

  1. http://www.facebook.com/pages/ΚΙΝΗΣΗ-ΕΝΑΝΤΙΑ-ΣΤΟΥΣ-ΧΗΜΙΚΟΥΣ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ-chemtrails-Β/173522886000848

    Κύριε νίκο διάβασα το άρθρο σας και δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όλη μέρα ( εε συγνώμη όλη νύχτα), λέτε οι αεροψεκασμοί να επιδρούν στους οπλισμούς της γέφυρας;
    περιμένω με αγωνία την έρευνα σας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου δεν μπορώ να προκαταλάβω την απάντηση της Υπηρεσίας. Αυτή θα δώσει τις απαντήσεις και αυτή, ως καθ΄ύλην αρμοδία, θα διενεργήσει την έρευνα. Άλλωστε οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεύθυνοι και «κατά Νόμον».
      Αν δεν μπορείτε να χάνετε για άλλες 13 ημέρες τον ύπνο σας, διότι αυτή είναι η προθεσμία που έχει η Τεχνική Υπηρεσία να απαντήσει, μπορείτε να ζητήσετε την γνώμη ειδικών και όχι εμού. Εγώ δεν είμαι παρά ένας απλός Πολιτικός Μηχανικός.

      Διαγραφή
  2. http://www.apocalypsejohn.com/search/label/Αεροψεκασμοί

    Κύριε νίκο πήγα σήμερα πρωί πρωί, όπως μου είπατε, στον Δήμο και τους είπα οτι μας αεροψεκάζουν και οι οπλισμοί στη γέφυρα θα επηρεαστούν απο τους ιους . Τους μοίρασα και φειγβολάν με τις προφητείες του πατέρα παίσιου αλλά δεν με πίστεψαν , τους είπα και οτι οι πιλότοι είναι μέλη της λέσχης bildeberg( http://www.lifo.gr/team/u653/30949 ) και οτι εκτρέφουν μαυρα λιοντάρια αλλά πάλι τίποτα. τι να κάνω; σας παρακαλώ βηθήστε με εχω χάσει τον ύπνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου αγαπητέ
      Συνεχίζεις ως γνήσιος αυλικός να κάνεις δουλίτσες γράφοντας μιά με το ένα και μιά με το άλλο ψευδώνυμο. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Όμως είσαι και αδέξιος και στέλνεις σχόλια και σε site (όχι μόνο σε blog). Δηλαδή το ID σου είναι πιά γνωστό. Ζήτημα χρόνου να γίνεις και εσύ γνωστός. Όχι δηλαδή πως και τότε θα γίνει τίποτα. Απλά θα χάσεις το επιμίσθιό σου γιατί θα πάψεις να είσαι χρήσιμος στα αφεντικά σου.
      Καλόν ύπνο λοιπόν.
      Νίκος Β. Χατζηευστρατίου

      Διαγραφή

Σχολιάστε στα Ελληνικά,Ιταλικά,Αγγλικά αντε και Γερμανικά. Όχι greeklish ρε παιδιά!